April 2021 

Salgsstop af produkter indeholdende bambusmelamin i EU

Den danske Fødevarestyrelse har på baggrund af Europa-Kommissionens forordning krævet et salgsstop af produkter indeholdende bambusmelamin i EU.

Bambusmelamin er et kombinationsmateriale, hvor bambus anvendes som tilsætningsstof i plast. Hidtil har bambus ikke været kategoriseret af EFSA, den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, men er nu blevet defineret som en planteart, fremfor f.eks. træ eller græs. Da plantearter ikke er godkendt, som tilsætning i plast til fødevarebrug, har kommissionen officielt meldt ud, at bambusmelamin er ulovligt i EU.

Mængden af skadelige stoffer, der frigives ved brug af bambusmelamin under specifikke forhold, såsom varme fødevarer, kan potentielt være højere end den tilladte. Fødevarestyrelsen har ikke fastlagt, at dette udgør en sundhedsrisiko, hvorfor materialet ikke tilbagekaldes. Ændres denne udmelding, vil vi fra OYOY Living Design’s side naturligvis forholde os til det.

Er der spørgsmål til ovenstående, anbefaler vi at man kontakter sin nationale fødevarestyrelse for yderligere afklaring. På hovedkontoret i Danmark står vi selvfølgelig også til rådighed under sales@oyoy.dk eller +45 29 88 71 91 hvis der er behov for vores hjælp.

 

Forsinkelser i leverancer

Som allerede informeret er vi stadig hårdt ramt af Covid-19-situationen og dens indflydelse på den verdensomspændende fragtsituation, og det vil desværre fortsætte de kommende måneder. I månederne maj og juni har vi arbejdet med at optimere de resterende leverancer af SS2021-kollektionen og andre produkter, men det lykkes os ikke som ønsket. Samlet set påvirker det vores forventninger til os selv hos OYOY Living Design, og vi beklager de forsinkelser i leverancerne, du måske har oplevet eller vil opleve i de kommende måneder. Vi gør alt, hvad der står i vores magt, for sammen med vores fragtpartnere at finde fleksible løsninger for leveringer til tiden til dig og dine slutkunder.

Vi kan kun opfordre dig til at fortsætte med at bestille de ønskede OYOY Living Design-varer, når de er på lager eller er tilgængelige for forudbestilling, da der kan være en risiko for længere leveringstid ved de næste leverancer i anden halvdel af 2021.

Vi er her for at hjælpe dig, hvad end det omhandler oplysninger om opdaterede leveringsdatoer eller forventede leveringsdatoer på produktniveau. Kontakt os på sales@oyoy.dk // +45 29 88 71 91 eller tag fat i din lokale agent for mere information. 

 

Prisstigninger

Som en anden konsekvens påvirker Covid-19-situationen desværre også råvarepriserne over hele verden og dermed vores samlede forsyningskæde. Vores leverandører står over for tunge råvareforhøjelser, ligesom forsendelses- og fragtomkostningerne er meget udfordrede i forhold til niveauet i 2020. Disse to faktorer vil uden tvivl blive afspejlet i den fremtidige prisstruktur, og derfor ønsker vi allerede nu at informere dig om stigninger i vores priser på forskellige produkter fra august 2021 - ved lanceringen af ​​OYOY Living Designs AW2021-kollektion. Vi er stadig ikke i stand til at give dig et fuldt overblik over virkningen, og vi vil vende hver sten for at undgå unødvendige stigninger, men de kommende 8 - 12 uger vil afsløre meget i forhold til dette.