Huset i skoven // AW20

For at fuldende udtrykket af vores AW20 kollektion har vi fundet det mest perfekte hus i skoven.

På denne enestående naturgrund ligger dette hus og trykker sig op i et skovbryn. Fra landevejen fører en snoet vej op til huset, som afslører husets hovedidé allerede inden man kommer ind. Fra den rummelige forplads, som indgår naturligt i haveanlægget går man ind i det inderste af tre forskudte niveauer. Forstuen føles ikke som en kælder, idet lyset kommer ind gennem glasdøren, og allerede herfra kan man fornemme lyset fra det næste niveau, som er en åben opholdsetage en halv etage højere og i direkte forbindelse med en let hævet terrasse.

Herfra bevæger man sig yderligere en halv etage op til den mest private del, nemlig husets soverum. Der er en næsten østerlandsk opbygning af denne bolig, men den overlegne anvendelse af landskabets muligheder er så dansk som noget kan være.

FRIIS & MOLTKE ARCHITECTURE

Knud Friis (1926-2010) og Elmar Moltke Nielsen (1924-1997) grundlagde tegnestuen FRIIS & MOLTKE i 1954. De introducerede i 1960'erne danskerne til deres milde udgave af brutalismen, der ofte er kendetegnet af med store, robuste bygningslegemer, der trykker sig ned i landskabet, rå betonmure og synlige tekniske installationer. Det langvarige samarbejde mellem dem har i sjælden grad påvirket udviklingen i vor arkitektur i form af en klar, konsekvent linie, koncentreret om rå, kraftfulde materialer og klare, strukturelle planer med raffineret rumvirkning.

Som mange andre begyndte de med enfamiliehuse, som hurtigt fik deres eget præg med brug af opløste planer, karske, tunge materialer i kontrast til lette, åbne glasfacader og mættede, kontrastfulde farver, ofte i samarbejde med maleren Emil Gregersen.