Genkalde Barndomsminder

Gemmelegen er den første leg vi lærer

Den første gang vi stifter bekendtskab med gemmelegen, er når vi som små sidder i skødet på et kært familiemedlem, som gemmer sit ansigt. Kuk, kuk, bøh… den forvirring og det lille chok vi oplever, bliver hurtigt erstattet af gensynsglæde og smil! 
 
Gemmelegen er en leg, som kan leges både ude og inde. En person vælges til at tælle til 10 i mens de øvrige deltagere gemmer sig. Derefter er det den valgte persons opgave at finde de andre. Der er ingen grænser for antallet af deltagere i legen, ikke engang voksne! Alle kan være med. Legen er en klassiker i hele verden og findes i mange variationer.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10… Nu kommer jeg! 

Fangeleg for børn og barnlige sjæle

Når vi begynder at kravle eller løbe, lærer vi hurtigt at lege fangeleg. Præmissen for fangelegen er netop bevægelse. Legen går normalt ud på at en eller flere deltagere skal fange de andre deltagere, ved at røre dem med hånden. Fangeleg er en af de simpleste lege, og har altid været leget i haver og stræder.

Fangelegen kommer i mange former. Det kan være, at man skal stå helt stille når man er blevet taget, som i ”Ståtrold”, eller man skal løbe fra den ene ende til den anden, som i ”Alle mine kyllinger”.

Fangelegen, opfordrer børn til at hjælpe hinanden, og forstå at være en flok, der kan lege sammen.

Tag ud på stranden og byg et sandslot

Sommerlegen over dem alle! Sandslotte er en klassisk strandaktivitet.

Medbring store og små skovle eller bare brug hænderne! Man kan bygge bondegårde, højhuse, havne eller det helt klassiske sandslot. Man kan bruge muslingeskaller, tang, pinde, fjer og farverige sten, kreativiteten sætter ingen grænser.

Den altoverskyggende stolthed og glæde som fylder barnet, ved synet af det imponerende sandslot, er et kært minde som spreder glæde i hele familien. Man kommer ikke uden om at voksne også kan blive helt opslugt af det eventyrlige sandslot.

Tip: Et godt foto kan bevare sandslottet i mange år!