OYOY x MOIRA FRITH

Sammen skaber vi...

Med tankegangen om TOGETHERNESS har vi indgået et spændende samarbejde med den engelske kunstner, Moira Frith, som en del af vores AW20 kollektion. At skabe noget sammen, har været en spændende proces, som har resulteret i en række unikke og fine plakater, som vi har glædet os til at dele med jer. Moira Friths univers kan på mange måder afspejles i vores måde at designe på - vores tilgang og bevidste valg af farver.

Er du nysgerrig på at lære Moira Frith bedre at kende og høre mere om samarbejdet, kan du læse mere her:

Moira Frith – hvis rigtige navn er Katie – er født i 1984. Hun bor i Newcastle-upon-Tyne, en by i det nordøstlige England, sammen med hendes femårige datter Agnes.

Katie startede med at male i en alder af syv, efter hun fik foræret nogle vandfarver og et staffeli af hendes forældre til jul. Hendes første maleri var en gul ”angel fish” fisk under vandet, som stadig hænger i hendes bedsteforældres hus den dag i dag.

Som voksen har Katie studeret zoologi og økologi og har efterfølgende gjort karriere inden for naturvidenskab. Som så mange andre med en travl hverdag glemte Katie alt om at male. Hun startede først op igen fem år efter hendes datter blev født – Efter at have fået mere tid derhjemme genopstod hendes kærlighed til at male, og hun har gjort det lige siden.

Hvor kommer hendes inspiration fra?

Når vi spørger Katie om hvad der inspirerer hende, svarer hun: 

Altid naturen! Jeg har været fascineret af dyrene og deres verden siden jeg var en lille pige og at observere og undersøge deres form er en endeløs kilde til inspiration – der er altid noget nyt at opdage på farven på en muslingeskal eller bladene på en blomst for eksempel.

Jeg er vild med naturlige illustrationer af oldtidsskolen og kan se på dem i timevis. De er gengivet med en vis dygtighed, karakter og nogle gange endda med humor.

Andre kilder hvor jeg får min kunstneriske inspiration fra er blandt andet hulemalerier, folkekunst fra forskellige kulturer og middelalderkunst.

Min inspiration kan også komme fra mindre håndgribelige kilder – ofte føler jeg mig inspireret gennem den musik jeg hører. Det kan fx være lyrikken der præsenterer et billede. Noget jeg nyder mest ved at lave kunst, er den følelse det giver mig, når jeg fordyber mig.”

Stil og materialer

Katie beskriver hendes stil som intuitiv og måske en smule barnlig. Hun ser ikke sig selv som maler. For hende er det mere bare at tegne.

Vi har spurgt Katie om hvornår hun ser et maleri som vellykket:

”Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål! Jeg kan typisk mærke om et maleri bliver vellykket gennem processen. Det er det, at komme ind i et flow og lade billedet tale for sig selv både intuitivt og organisk. Så snart jeg starter med at overtænke, kan det hurtigt ses på maleriet.

At udnytte den fulde plads på maleriet er et meget vigtigt aspekt af mit arbejde. Et billede der fylder siden ud føles mere tilfredsstillende og vellykket.”

Når det kommer til de materialer Katie bruger, fortæller hun:

”Når jeg maler, så bruger jeg et mix af vandfarve og gouache. Typisk fra mange forskellige brands – man kan aldrig have for meget maling! Vandfarve er så uforudsigeligt, man ved aldrig helt hvordan det ender – og det kan jeg rigtig godt lide ved det. Det er en balance mellem at slippe kontrollen, men samtidig bevare den.

Jeg eksperimenterer også med ting som blyanter, oliepasteller, blæk og crayons og det er ikke ukendt for mig at jeg finder ting i min datters farvelægningskasse!

Ud over at male, sætter jeg pris på at lave tryk på genanvendte materialer som fx. Kort.”

”Jeg forsøger ikke at tage mine malerier for seriøse, da jeg håber, at det giver mere refleksion og giver den der ser det et smil på læben. På nuværende tidspunkt udstiller jeg ikke min kunst, men det deles i øjeblikket på Instagram. Den respons jeg får er utrolig støttende – det er en fantastisk platform til at dele kunstværker og skabe et netværk, hvad enten det er at få rådgivning om materialer eller støtte i forbindelse med op og nedture ved at være kunstner.”

Om Katie

Når Katie ikke maler bruger hun tid sammen med hendes datter i Newcastle, da der er fyldt med gode museer, gallerier og andre steder som er sjove for både børn og voksne. ”Og så holder jeg meget af når jeg har tid, at komme ud i naturen. Lige for tiden er jeg meget besat af tidevandspytter – jeg har fornyligt læst en rigtig god bog om det (Rock Pool af Heather Buttivant), som har sat gang i min fantasi”, fortæller Katie.

Hun fortæller videre om sit arbejde: ”Min vej ind til kunsten har været lidt ukonventionel, idet jeg altid har haft et job relateret til naturen og det videnskabelige miljø. Herunder projekter om fx flagermus, egern, videnskabskommunikation og registrering af dyreliv. I øjeblikket arbejder jeg fuldtid som geografisk dataovervåger (udarbejder kort) for det UK baserede velgørenhedsfirma, National Trust.”

Endelig, har vi spurgt Katie om at relatere til vores brug af ordet TOGETHER i forbindelse med vores brand, samt om hvor vidt hun mener at OYOY lever op til at være et brand for hele familien. Vi er nysgerrige om, at høre hendes tanker om vores brand herunder design, stil og historie. Her er hendes svar: ”TOGETHER lever lige præcis op til OYOY, og jeg var meget beæret over at I kontaktede mig angående dette samarbejde!

Det er ret udsædvanligt, at produkter der er rettet mod børn, også appellerer til voksne på samme niveau. Det er rigtig vigtigt, da hjemmet og de genstande vi omgiver os med, skal give en følelse af glæde og at være en del af noget.

Jeres legetøj har en dejlig kvalitet og et godt design, som jeg nemt forestiller mig kunne blive elsket af en familie i årevis og gå igen i flere generationer. Identiteten af jeres produkter er også enorm stærk – Jeg tror, at et produkt designet af OYOY klart kan identificeres, hvilket virkelig skaber en sammenhæng.”

Vi anbefaler dig at gå ind og følge Katies spændende univers på Instagram: 

@moirafrith

Gå direkte til Pelle Pony Plakaten